Comissió de gènere

Aquesta comissió neix de la necessitat de pares, mares i mestres de l’escola de reflexionar, a través de xerrades i tallers per la comunitat educativa, sobre 3 temes principals:

  1. Construcció de la identitat de gènere: perquè els nens juguen a superherois i les nenes a princeses? És “natural”, o és el resultat de una cultura que, a través dels contes, de les pel·lícules, de la moda, dels jocs que proposem als nenes/nenes, construeix la masculinitat i la feminitat com antitètiques (fort/feble, agressiu/dolç, actiu/passiu etc.) i “desvaloritza” el femení? Com podem prevenir la discriminació d’aquells nens/nenes que no s’identifiquen amb els estereotips de gènere dominants?
  2. Sexualitat: com parlem de sexe amb els nens/es? I com parlen de sexe els nens/es?
  3. Reproducció/famílies: com parlem de reproducció amb els nens/nenes? Com li expliquem com neixen els nens? En les últimes dècades, les tecnologies de la reproducció, l’adopció i la migració trans-nacional han produït noves formes de família. En parlem amb els nens/es, i com?

Què fa la Comissió de Gènere a l’escola?

Des del curs 2018-2019 es vénen realitzant a les aules del centre actuacions contra les desigualtats de gènere i per la promoció d’espais lliures de violències masclistes proposades per la Comissió de gènere (comissió mixta, de famílies i mestres) de l’AFA de l’escola.

Els objectius últims de la Comissió són la promoció de la convivència i del respecte de la diversitat, la prevenció de la desigualtat i de la discriminació de gènere.

Durant l’any escolar 2019-2020 realitzarem un projecte de co-educació amb la Plataforma “Trenquem el silenci”, adreçat al cicle superior, sobre el coneixement del propi cos, els canvis físics, la relació amb el nostre cos i amb els de la resta, i com afecta el gènere a aquestes relacions (Nom del projecte: “Què passa amb el meu cos?”). El projecte inclou tallers amb alumnat de 5è i 6è, professorat i famílies de l’escola.


Busquem pares/mares i mestres que vulguin participar en la Comissió! Si estàs interessat/da pots contactar-nos al correu: genere@afavilaolimpica.org

19A468E1-2608-4A71-BB2E-385EDCEE2D98