Taller de Cuina

Durant aquest hivern, el dissabte 26 de gener, Cuina Justa ens va oferir un curs de cuina que va ser fantàstic.

Ens vam reunir un grup de mares, el Néstor –Cap de Cuines de Cuina Justa- i el José Luis (el nostre cuiner), que ens van acollir amb un cafè de benvinguda molt complet i, a partir d’aquí, ens vam disposar a escoltar les explicacions amb demostració inclosa per fer un risotto amb bolets, un foie micuit i un strudel de poma.

El curs va ser molt dinàmic, participatiu i amb un ambient immillorable. Les participants vam poder entrar a la cuina, resoldre tots els nostres dubte culinaris, ens van explicar trucs de bon cuiner i vam poder tastar un menú exquisit, de restaurant de primera categoria.

Vam aprendre a tastar, tocar, olorar, menjar, riure i participar en una jornada molt divertida. Estem desitjant repetir.

Des d’aquí volem agrair a Cuina Justa, al Néstor i al José Luis, el curs que ens van oferir, la qualitat dels aliments i sobre tot el tracte que ens van dispensar.

Aquestes són les opinions d’algunes de les participants:

“Ha estat un taller magnífic. Realment genial! Organització un 10! Vam aprendre molt i amb uns grans mestres: el Néstor i el José Luis, el que el va fer encara millor és l’ambient!!! Ens ho vam passar molt bé, vam riure molt i vam poder fer totes les preguntes que ens passaven pel cap . I el menjar….Mmmm!!!!! Qué nivel Maribel!” – Elena Cardona-.

***

“Com a persona de poca dedicació dins la cuina i per tant amb pocs coneixements al respecte, puc dir que el curs que ens van donar el Néstor i José Luís em va satisfer molt.

  • El risotto amb bolets és d’una dificultat baixa, pots fer-lo amb els fills (des de caçar els bolets, netejar-los, tallar-los, fins a la seva elaboració) i promet molt bons resultats.
  • El foie micuit necessita més temps però també és senzill d’elaborar, per tant pots treballar-lo també amb els fills i que vegin els resultats 24 o 48 hores després.
  • L’strudel de pomes necessita de més precisió i ens van ensenyar com fer-lo amb altres ingredients.

Vam tastar tots els plats (de fet no va sobrar res!) amb un bon vi de garnatxa. Tots els ingredients eren de temporada i catalans. Les explicacions eren molt aclaridores i no va quedar cap pregunta sense resposta. Mentre en Néstor explicava en José Luís ho aplicava a la cuina. Si torneu a organitzar un taller de cuina us ben asseguro que tornaré a assistir-hi. Gràcies!”  – Ester Miguel

***

“Una iniciativa molt positiva que ens apropa a Cuina Justa i al seu personal i que a més d’acomplir aquesta finalitat va ser divertidíssima! Ens van explicar tot el que vam voler saber de cuina i de tres excepcionals receptes que proposaven i que vam poder menjar. El José Luis i el cap de cuina de Cuina Justa van preparar una jornada gastronòmica que si puc repetiré! Un suggeriment: començar una mica mes d’hora: a les 10,30” . -Maria Company-.

***

“El dissabte 26 de Gener vam gaudir d’un matí molt agradable a la cuina del col·legi. Bona companyia, bons mestres (el José Luis i el Néstor) i molt bones receptes. Felicitats a CUINA JUSTA i a la comissió d’alimentació per aquesta iniciativa. Jo ja m’apunto a la propera.” – Eva Mauri

***

“El taller va estar molt ben organitzat, des de la difusió passant per la rebuda i la seva posterior execució. Totes les explicacions del cuiner van ser molt útils, tant per als plats que va presentar però també per a d’altres. Em va agradar que tingués tan clar que els nens i nenes no només han de saber què cal menjar i per què, sinó que també han d’entendre com cal combinar aliments i per què no hem de repetir alguns plats. En aquest sentit proposaria de fer un taller en què també poguessin participar els nens i nenes per animar-los a entrar a la cuina, valorar els plats i aprendre moltes curiositats”. Neus Català

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge