Bon voyage

Caminant en Gales, Abril 2011
Caminant en Gales, Abril 2011

 

Amb una mare  guiri i una altre que treballa en unes línies aèries, no és estrany que la Xènia de 3rA hagi viatjat a molts països abans dels 2 anys d’edat: Rússia, França, Alemanya, Escòcia, Itàlia, i als Estats Units en diferents ocasions. Tant és així que ja de ben petita jugava a viatjar amb les seves amigues; el joc consistia en posar varies cadires en una fila, deixar bosses als peus, seure amb una nina en braços i simplement esperar. A ella li agradava, bàsicament, perquè l’emocionava l’experiència de viatjar.

La veritat és que el viatge en sí – el trasllat d’un lloc a un altre – és la part que més mares i pares miren amb temor. Però als ulls d’una nena, és el començament d’una gran aventura. Primer, fer la maleta amb totes les seves coses preferides. Després, anar al aeroport amb tota la gent interessant que s’hi veu.  Des del glamour de les tripulacions fins als viatgers internacionals amb roba diferent a la nostra, és com unes petites Nacions Unides. I qui millor que una nena per apreciar el què és volar en una tremenda màquina, amb una mica de sort amb pantalles per veure totes les pelis que vulguis!

Amb el creixement de la nostra filla ha canviat el tipus de viatge que fem. Encara que sembli contradictori, quan més petita era, més fàcil era anar a una capital i gaudir de museus i restaurants. Es posa el bebè en el cotxet i mentre dorm es pot anar a tot arreu. Els bebès són molt portables i si encara prenen llet no s’ha de preocupar ni per l’alimentació. A més a més, per sota dels 2 anys, no s’ha de pagar el bitllet d’avió. Tampoc hi ha res millor per fer amics que un bebè, i sempre hem trobat gent encantada d’ajudar-nos a pujar el cotxet, preparar alguna cosa especial al restaurant, etc.

Quan ja son més moguts, les coses canvien una mica. Nosaltres hem trobat que  aquesta edat és un bon moment per descobrir pobles i paisatges en lloc de ciutats: Delft en lloc d’Amsterdam, Sète en lloc de Paris, els camps de Gales en lloc de Londres.  Fora de les grans ciutats la nena pot córrer més lliurament i trobar allò que és més interessant per un infant: ocells, vaquetes, floretes, etc. Gràcies a la nostra filla hem descobert uns paisatges meravellosos a un ritme més relaxat.

Uns consells:

  • Durant els últims anys he après a agrair la manera en que l’escola els fa preparar per les colònies, amb una bosseta per la roba de cada dia. Ho vam fer aplicat també per un viatge a Florida l’any passat i a part d’estalviar el temps de pensar que es posa cada dia, per primer cop no vam portar un munt de roba que al final no era necessari.
  • Avui en dia és fàcil de reservar un apartament en lloc d’un hotel. Amb una cuina s’estalvia diners i molèsties en menjar fora tres vegades al dia. A més a més es viu un lloc d’una manera diferent quan has de fer compres en un super o mercat local. Un bon web per mirar és www.homeaway.com o www.airbnb.com.
  • La pàgina web de Lufthansa (la nostra línia preferida) té una secció sobre viatges en família. http://www.lufthansa.com/es/es/Ninos?blt_p=ES&blt_l=es

Bones festes i bon voyage!

Un comentari

Els comentaris estan tancats.