APPS educatives

Les tabletes han entrat a les nostres vides molt més ràpid del que ho varen fer els ordinadors personals. Aquest any, s’espera que un dels regals estrella de les festes siguin les tabletes, tant les d’Android com les d’Apple. Doncs bé, aquestes fantàstiques eines que identifiquem moltes vegades amb jocs i Internet, també tenen la seva vessant educativa, de fet en alguns centres han instaurat les tabletes com a complements als llibres de text.

Per aquest motiu hem cregut interessant el parlar una mica sobre les tabletes i les seves possibilitats educatives. En un primer moment vàrem creure que seria interessant fer un petit llistat d’aplicacions, però això avui en dia és pràcticament impossible. A Apple Store, per exemple, trobem més de 28.000 aplicacions classificades com a educatives. I quan les comencem a estudiar ens adonem que engloben totes les assignatures i tots els nivells, des de preescolar a la universitat. Així que el que us proposem és que en funció de les necessitats investigueu quines són aquelles que més s’ajusten.

Us donarem algunes pautes que us serviran a l’hora de realitzar aquesta investigació; Hi ha persones que han dedicat un esforç per tal de classificar la informació que ens interessa en funció de l’assignatura i el moment acadèmic, una d’aquestes webs és Eduapps, un directori d’aplicacions educatives. Són aplicacions únicament per a Apple. Un altre directori és Quixey, amb un directori d’aplicacions tant per a Apple com per Android.

Un altre web que crec que ens pot ajudar és la de Tiching, un cercador que permet realitzar les recerques en funció del nivell acadèmic i de l’assignatura, no és necessari registrar-se però us ho recomano. No es tracta d’un cercador d’aplicacions com a tal, però podem trobar-hi webs interactives o de contingut sobre cada tema.

També, encara que és en anglès, una web que crec que per als usuaris de tablet els pot ser de gran ajut és Apps For Learning que ens dona consells per a bones pràctiques amb les tablets. Serveix tant per a Apple com per a Android. i se’n poden treure molt bones idees.
Per acabar, m’agradaria convidar-vos, a que ens afegiu a comentaris aquelles Apps que hagueu trobat interessants i cregueu recomanables per a altres famílies. Recordeu posar sobretot l’edat per la que les recomaneu i el tema sobre el que es treballa. Jo us en poso una, Pupitre, del grup Santillana Ediciones. És una plataforma educativa que abarca la majoria d’assignatures, per a nens i nenes d’entre 3 i 8 anys. En general és gratuïta, però alguns quadernets són de pagament (0,89€). Us la recomano.

Cinto Casals (1er A, 4rt A, 5è A)

appseducatives