Taller sobre la prevenció de drogodependències i conductes de risc

L’AMPA de l’escola l´Arenal de LLevant organitza un taller sobre com fomentar hàbits, actituds i estratègies saludables en relació a possibles problemes de drogodependències amb els nostres fills i filles.

S’hi parlarà de temes com:

 • Els pares com a models.
 • Els límits: els referents, les normes…
 • La comunicació: el diàleg pares/fills.
 • Els iguals, el grup, la colla.

El segon taller (ja es a fer un el dia 12) tindrà lloc aquest Dimecres dia 26 de gener a les 21h al local de l’escola, a Bac de Roda nº33.

Més informació

File:Hands.jpg

3 comentaris

 1. hola:
  vaig assistir el dia 26, el 2on. dia de convocatòria. cap dels temes que detalleu es van tocar, es va parlar dels tipus de drogues. Bé, no es va parlar, ens ho van posar en pantalla i van anar llegint el que hi deia. Les drogues, per la nostra generació, ja ens les coneixem mínimament. El més important com els pares, els límits, la colla, el diàleg, …, va quedar per a l’últim moment i de manera coloquial. Trobo que no va ser dinamitzador ni enriquidor, i la convocatòria no deia que els assumptes es dividirien en les 2 sessions.
  espero que per a properes la informació sigui més precisa.
  de tota manera, tota xerrada és bona.

  M'agrada

 2. Hola Esther!

  Mercis pel comentari amb els detalls. Per al post em vaig basar en una informació que ens va arribar per mail via delegats. Pel que dius hi va haver força diferència entre el que hi constava i el detall. De fet no em va quedar clar a l’hora de publicar-ho si els tallers eren consecutius o es repetien els continguts. Prenc nota per la propera, però comprovar les fonts de vegades és complicat… Van passar algun document o recomanar webs amb més informació al respecte?

  Enric

  M'agrada

 3. Vàrem assistir a les dues sessions.

  En la primera es van proposar pautes de conducta amb els fills/es, per prevenir conductes de risc (l’exemple, l’anticipació, la comunicació, els límits, la socialització, compartir estratègies amb els altres pares/mares…………)

  Es va plantejar una situació dramatitzada amb rols (pare, mare i filla) al voltant d’un problema concret, i un posterior debat amb participació dels assistents, força interessant com a reflex d’actituds i punts de vista del col·lectiu pares/mares, en el sentit de que en aquest temes sembla important estar al dia entre nosaltres.

  La segona sessió girava entorn als efectes dels diferents tipus de drogues i al col·loqui final es van compartir preocupacions i experiències.

  Entre els dos dies es van repartir uns quaderns: 1 guia “Connecta amb els teus fills” (recomanable) i 4 guies sobre tabac, alcohol, cannabis i estimulants.
  També les tenen penjades a la web del gencat. Adjuntem l’enllaç (pag. 64, i de la 65 a la 67)

  Click to access cataleg2007dro.pdf

  Salutacions. Marisa García i Montse Ortis

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.