Cinema en drets humans, també en família!

Aquest cap de setmana (dissabte 20 i diumenge 21 a les 11 h) es faran les darreres sessions de cinema en família als cinemes Alexandra dins el marc:

Cicle de Cinema sobre els Drets Humans (2010-2011)
DRETS DELS INFANTS
Programa adreçat a les FAMÍLIES (Recomanat a partir de 4 anys)

Per tal de reflexionar sobre els valors de la convivència, la tolerància, la llibertat, la solidaritat, la participació, la inclusió o la cultura de la pau, un any més el Cicle de Cinema sobre els Drets Humans proposa una selecció de pel·lícules dirigides als infants de la ciutat.

Del 9 al 24 de novembre es projectaran sis films triats sobre la base de la promoció dels drets de la infància, de manera que els més petits aprendran sobre els seus drets i els drets dels altres en un context interactiu i participatiu.

Aquest programa, impulsat per la Regidoria de Drets Civils i l’Institut d’Educació, està destinat a les escoles de primària i de secundària de Barcelona, tot i que enguany per primera vegada també s’incorporen les sessions de cinema adreçades a les famílies.

Totes les projeccions tindran lloc als cinemes Alexandra i l’entrada és gratuïta.

 

EDUCACIÓ EN VALORS:

Les pel·lícules seleccionades són Capità dent de sabre (20-21 novembre), un film d’animació que aprofundeix en els valors de l’amistat, el pacifisme i la sociabilitat, El valent Despereaux, una història d’aventures protagonitzada per un ratolí que convida a reflexionar sobre la pluralitat i el valor de les diferències, o Una amistat inoblidable, que mostra l’amistat entre una nena i una guineu, i alhora destaca la importància de respectar els desigs i les llibertats dels altres. Una de les més esperades ha estat El món de Coraline, la popular pel·lícula d’animació que parla de fer-se gran i reclama el dret de tot infant a ser estimat.

El cicle també proposa l’iraniana Offside, que reflexiona sobre el dret de les dones a participar en la vida social i cultural del seu país, així com , que parla en clau de comèdia sobre la immigració i la recerca de la pròpia identitat.