Parlem d’alimentació

Xerrada a càrrec D’Elena Roura (Fundació Alícia)
Lloc: CEIP Vila Olímpica. C. Carmen Amaya, 2
Dia: 16 de novembre de 2006
Hora: 21h

pebrots

Som el que mengem o som el que pensem ?
Sempre se’ns diu que pensem en positiu per tal de tenir una millor qualitat de vida, però està clar que, per a assolir-la, també cal menjar en positiu. Cal menjar coses senzilles.

S’ha comprovat, per exemple, que l’excés en el consum de sucre, de rebosteria industrial i de fregits, contribueix a crear nens violents. O que l’abús de productes transgènics està relacionat amb un augment de les al·lèrgies alimentàries.
Cal menjar, tant com puguem, aliments ecològics. Potser sí que són cars, però com més en mengem, més demanda tindran i els podrem trobar més barats. Rebaixem el consum de sucres, de rebosteria i de fregits. I, en canvi, augmentem el consum d’oli d’oliva, dels productes integrals (que poden anar des del pa fins a la carn), dels ous de casa, de les fruites fresques i seques, dels llegums, i d’una alternativa emergent a l’alimentació actual: les algues.